stackpackkapell /Lazy bag / Klicka på bilderna för förstoring

Stackpackkapell /Lazy bag / segelkapell 

Se vår film om Stackpack kapell 
OBS När du sett klart filmen stäng fliken längst upp på sidan.

Om du klickar på bilden till höger får du en förstoring.
När du vill tillbaka till huvudsidan: stäng den förstorade bilden

Färgprover finns längst ner på sidan.

Vi har utvecklat en egen modell på Lazy-jacks-kapell ibland kallat stackpack eller lazybag, som har några fördelar jämfört med andra. Dels levererar vi alltid med ett nytt, komplett linsystem till Lazy-Jacksen, som är tilltaget på längden så att linorna  räcker tillbaka ner till däck  för justering och fastläggning där.

Vidare så har vi inte någon lös främre "huva" som "latmasken" aldrig hänger upp, varför delar av seglet blir utsatt för UV-strålar med ett mycket snabbare åldrande som följd. Vår modell täcker in hela seglet så fort man dragit igen kedjan i ryggen på kapellet.

Slutligen så har vi utvecklat ett system så att man med några handgrepp kan ”trolla” bort kapellsidorna under segling. Genom att efter hissning ge slack i linorna (se nedan) faller kapellhalvorna ned och hänger under bommen. Rulla upp varje kapellhalva runt den isydda lattan och knyt ihop rullen med de isydda, tunna linorna som finns längs med bomliket. Klart! Men om du vill kan du även fästa fram Lazy-jacklinorna bakom masten, till exempel i revkrokarna. Se bilderna.

Nyheter: Vi syr i dragkejan i ryggen så att det bildas en täckning över kedjan, så att regnvatten inte kan läcka in den vägen. Vidare kan man sy i dragkedjan i sidan på större kapell där man har svårt att nå upp till toppen av seglet för att dra igen kedjan.   

Vidare syr vi fast webbingbanden som lazy-jackslinorna fästs i ända ner till det i kapellet isydda bomliket. Skulle onormalt mycket drag hamna i lazy-jackslinorna, så går inte kapellduken sönder, eftersom kraften förs ända ner till bomliket.

Slutligen så har vi nät för ventilation på ett eller flera ställen läng underkant kapellet.

lazy bag stackpack
Stackpack inrullat

dragkeja stackpack
 
Lazy bag Stackpack S 30
Stackpack S 30

Båtnamn/reklam i kapellet. Begär offert

Segelkapell, storsegelkapell eller bomkapell, som en del säger, tillverkar vi flera hundra om året, även till andra segelmakare.

Vi använder uteslutande de bästa märkena på kapell- och markisvävar Våra segelkapell försluts framför masten med en kraftig dragkedja och undertill med band och rejäla spännen för att göra det så lättanvänt som möjligt.

För att få bästa möjliga passform vill vi gärna få information om hur högt nedersta travaren hamnar över bommen, stackhöjden dvs avståndet från nedersta travaren till överkant toppskäddan när seglet är beslaget, hur många fullängdslattor seglet har och någon indikation på omfångsmåttet eller om segelt är nytt eller gammalt. Självklart måste information om spinnakerbom monterad uppfälld längs masten ges eller andra detaljer som påverkar kapellets form.


Stackpack kapell SK 55

Kapellet sluter helt tätt mot masten ingen UV strålning

Utförsäljning av lagerkapell (vanliga kapell)  Längst ner på sidan under färgproverna kan du klicka på respektive kapellnummer och se vilka båtar det passar till och även se färgen.

Vanliga segelkapell. Listan uppdaterad 20 01 24 

 

Här finner du "överblivna" lazyjackskapell  40-50% är avdraget på priset
P måttet anger mastlik och E måttet anger bomlik 

Stackhöjd från bom till översta travaren. Bak mast är omkretsen runt seglet samma gäller skothorn.


 

OBS  vävstrukturen är inte alls så påtaglig som på dessa prov 

Om du klickar på dukproverna får du en större bild, som du sen kan stänga längst upp på sidan.

 


Sunbrella obelagd

 

OBS  vävstrukturen är inte alls så påtaglig som på dessa prov 

Om du klickar på dukproverna får du en större bild, som du sen kan stänga längst upp på sidan.

 

Sunbrella
Sunbrella obelagd

 

 
Royal Marine Tändsticksvägen 8
593 38 Västervik
Tel: +46 490 177 00
Tel: +46 490 177 14
Fax: +46 490 358 83
Kontakta oss