Vad ligger i Royal Marines säckar?

Ofta när vi lämnar en offert på segel eller utrustning hamnar vi i pris-diskussioner och jämförelser med andra segelmakare. Ofta handlar det om affärer på flera tiotusentals kronor så det är självklart att du som kund vill förvissa dig om att du betalar rätt pris. Det är också en sporre för oss att motivera varför du skall handla just av oss.

 

Ofta kan man på marknaden hitta någon segelmakare som offererat ett lägre pris än vårt. Lika ofta kan man då hitta en förklaring: det kan skilja i storlek på seglen, det kan vara olika material, olika antal revrader eller olika antal paneler som seglet består av.


Det kan vara detaljer som skiljer som kan tyckas obetydliga, som t ex trycktravare: sitter det specialtillverkade trycktravare eller vanliga glidtravare i plast? Prisskillnaden kan vara flera tusen kronor. Någon segelmakare kanske bara är återförsäljare av importsegel mm mm.


Vi välkomnar sådana prisjämförelser. Men för att de skall vara intressanta, både för dig och för oss, måste du förvissa dig om att du jämför ”äpplen med äpplen och päron med päron”. Annars kanske det så småningom visar sig att det billigaste seglet i slutändan blir dyrast.


Det kanske visar sig att endast de översta synliga frukterna är fräscha och att det gömmer sig maskstungen frukt inunder.

 
Royal Marine Tändsticksvägen 8
593 38 Västervik
Tel: +46 490 177 00
Tel: +46 490 177 14
Fax: +46 490 358 83
Kontakta oss