Royal Marine Segel


Det är mycket viktigt att du som konsument tydligt klargör för oss vad för segel du vill ha: är du kappseglare eller nöjesseglare eller långfärdsseglare? Eller kanske en mix av dessa. Vad har du för krav på prestanda och livslängd?


Vi använder naturligtvis endast dukar av högsta kvalitet från ledande dukleverantörer. Självklart har vi egen utrustning för design och tillskärning. Vi syr alla våra lik själva för att ha full kontroll över töj och krympning.

 

 


16 m! Skärbord

Vi använder spectralinor som snörp i akterliken för att du ska slippa justera vid varje vindförändring. Alla horisontella sömmar är förstärkta vid akterliket med ett extra lager duk, stor som en handflata.

 

Alla radialskurna segel är försedda med optimerade radiella förstärkningar. Vi lägger extra stor omsorg vid handarbetet av varje segel för att uppnå största möjliga kvalitet och livslängd på våra produkter, men också för att tillfredställa ögat.

 

Alla segel är försedda med tell-tails. Slutligen ”hissar” vi varje segel och avsynar det noga innan vi lägger det i säcken som vi självklart också själva syr och ställer höga kvalitetskrav på.


Vi lämnar 36 månaders SSRF garanti på våra segel. Som du förstår av ovanstående är det mycket viktigt att vi för en dialog om vad du vill ha och vad du behöver för att du ska bli fullständigt nöjd med de produkter du får från oss.

 

Kontroll av slutprodukten är mycket viktig. Även om vi mycket sällan finner några fel, är den ett måste. Med ett tränat öga kan man också bedöma formen av ett segel redan innan det ens är hissat.


 

Royal Marine Tändsticksvägen 8
593 38 Västervik
Tel: +46 490 177 00
Tel: +46 490 177 14
Fax: +46 490 358 83
Kontakta oss