Gennaker

Just NU!
Vi kan erbjuda mycket billiga gennakrar och spinnakrar i röd,vit och blå färg i fullradialutförande. Det handlar om högkvalitativa cruisingsegel. Här är några prisexempel. 

Passa också på att köpa marknadens bästa spinnakerstrumpa, åtminstone enligt segeltidningen ”Segeln” i Tyskland. Pris 650:-/ meter.  Läs mer om vår spinnakerstrumpa

Hur kan man välja mellan spinnaker eller gennaker?

Det är inget lätt val, men korrekt information underlättar. Hanteringen av gennakern är enklare eftersom man slipper att använda spinnaker-bom.
Prestandamässigt är gennakern optimal från slör till något högre än halvvind, men från slör till plattläns fungerar den inte alls bra om man inte kan spira den med bom vilket inte är tillåtet vid kappsegling.
Ännu bättre fungerar gennakern om man kan halsa seglet framför förstaget, vilket går på vissa långsmala båtar där förstaget inte sitter längst fram, eller om man monterar ett litet peke.
Att halsa framför förstaget betyder: snabbare båt och enklare hantering eftersom man slipper ”konflikt” mellan seglet och mantåg/pulpit, samt att seglet hamnar längre framför förstaget vilket underlättar omskotning vid gipp och naturligtvis visar mer av seglet framför förstaget.
Notera också, att vid SRS-kappsegling med gennaker är det tillåtet med peke. Seglet får halsas 33% av J-måttet (avståndet mellan mast och förstaginfästning) framför förstaget, i båtens långskeppslinje.
Om man vill använda både spinnaker och gennaker under samma kappsegling, måste du ha ett SRS mätbrev.
Spinnakerstrumpan är ett ypperligt hjälpmedel om du seglar gennaker